VSD Software Aktualności Produkty Download Forum Kontakt

Wyszukiwanie zaawansowane

Witaj na forum VSD Software!  

• Strona główna forum ‹ Ogólne ‹ Ogólne tematy
  • Zmień rozmiar czcionki
  • FAQ  Zarejestruj  Zaloguj

RYSIEK RIEDEL - NAJWIĘKSZY POLSKI BLUESMAN. CO SĄDZISZ ??

Forum, na którym można prowadzić dyskusje na dowolne tematy
Odpowiedz

RYSIEK RIEDEL - NAJWIĘKSZY POLSKI BLUESMAN. CO SĄDZISZ ??

Postprzez PAWULON Cz 26 maja, 2005@21:04

...nie wiem ilu forumowiczów "DD" słucha DŻEMU ale chciałbym sie dowiedzieć i jednocześnie rozpropagować powót do czasów dobrego polskiego rocka i bluesa...nie mówie że muzyka techno czy hiphop jest do bani bo sam słucham hopa nałogowo ale ciekaw jestem czy w polskim młodym społeczeństwie jest jeszcze miejsce na wartości przekazywane przez teksty zawarte w starych kawałkach rockowych...przy natłoku komercyjnej muzyki i przerabianiu starych kawałków na nowoczesną muzyke ciekawi mnie czy ktoś słucha tego co ja bo może jestem zacofany :) ...moim zdaniem muzyka zatoczyła krąg i nastąpi powrót do tego co było kiedyś co miedzy innymi widać już na przykładzie takich zespołów jak KOMBI...piszcie dużo i na temat chce poznać wasze zdanie...pozdrawian

"w życiu piękne są tylko chwile"
...cogito ergo sum...a okręt mój nie mając kompasu ni steru płynie w bezkresną dal...
PAWULON
● ●

Postprzez Lianne Wt 24 sty, 2006@21:49

Osobiście nie przepadam za zespołem Dżem, lecz znam ogrom ludzi, dla których ich piosenki to modlitwa.
Ja wolę muzykę taką, jaką preferują między innymi zespoły KoRn, Metallica, o.n.a., Chylińska, Ac/Dc, Coma, Farben Lehre, Slipknot i Hunter. Wydaje mi się, iż w większej części nie są to zespoły komercyjne, takowych nie zaszcycam zazwyczaj swoją uwagą.
Living just isn't hard enough,
Burn me alive, inside.
Lianne
● ● ● ●

• Strona WWW

Postprzez rbt-elektronik Cz 21 wrz, 2006@11:48

Witam.
Gram na gitarze od paru lat i powiem że miałem okazje go poznać i to był maprawde wielki człowiek.
Dla mnie ten zespół jest wzorem do naśladowania (nie chodzi mi o uzależnienia itd) ich muzyka dociera chyba do każdego kto wsłuchał siuę choć troche kiedykolwiek w jakąś ich piosenkę.
To był wielki człowiek o welkim głosie......
"Błądzić jest rzeczą ludzką,
ale błąd ludzki jest niczym
w porównaniu z tym,
co potrafi komputer"
rbt-elektronik
● ●

Postprzez Lianne So 30 wrz, 2006@17:13

Głosie? Nie, głosu to On wielkiego nie miał. Ale charakter i to, co zrobił dla Polskiego bluesa, owszem, może i wielkie było. To dzięki Dżemowi w końcu Polacy zaczęli interesować się tą muzyką. Przecież kto teraz puszcza w radiu piosenki Devil Blues, Ości albo Irka Dudka?...
Burn me alive, inside.
Lianne
● ● ● ●

• Strona WWW

Postprzez rbt-elektronik N 01 paź, 2006@22:40

Nie chodzi mi o głos w sęsie barwy, modujacji etc. tylko o sposób śpiewania.
On czół to co śpiewa a to potrafi naprawde mało kto z dzisiejszej sceny muzycznej...
"Błądzić jest rzeczą ludzką,
ale błąd ludzki jest niczym
w porównaniu z tym,
co potrafi komputer"
rbt-elektronik
● ●

Postprzez Lianne N 15 paź, 2006@12:56

W taki razie słabo znasz dzisiejszą scenę muzyczną... I pisz najpierw w Wordzie to, co chcesz zamieścić na forum, bo mam odruchy wymiotne.
Burn me alive, inside.
Lianne
● ● ● ●

• Strona WWW

Odpowiedz